StartAnmälanStartlistaPartners

Om banan

Starten på klättringen är belägen ett kort stenkast från spårvagnshållplatsen Welandergatan och Tempo-butiken på vägen upp mot Skatås. När starten har gått väntar cykelbana som sluttar svagt uppför innan den brantare delen av ”Skatåsbacken” äntras. Tempot kommer helt säkert vara högt då snabbaste tid från starten till toppen av denna backe vinner First hill sprint prize. Efter att backen planat ut vid den övre Skatåsparkeringen så är det slut på urbanmiljön och asfalten. Nu väntar istället några hundra meter med löpning utför på grus innan grusåttan korsas och man springer ett par hundra meter på gräs över fotbollsplanerna parallellt med beachvolleyplanerna.

När gräset lämnats är antalet flacka metrar lätträknade under resten av loppet. Istället väntar nu en lång sugande backe baklänges på 5an/milen. När man nått så högt man är på sjunde kilometern på milen så viker banan uppför grässlänten upp till toppen på av Brudarebacken. Njut av utsikten men tänk på att du har två gånger kvar att bestiga toppen! Från toppen viker banan rätt nedför Brudarebacken och går ut på 5an några meter innan du når botten av backen. Nu är det dags att besegra backen för näst sista gången. Korta steget och lyft blicken så når du toppen!

Nu väntar nedförslöpning längs med liftgatan. Vågar du stå på ordentligt även nedför? Den som är snabbast vinner Brantaste downhill master. När du än en gång nått botten av backen är det dags för Salming Final climb. Den sista stigningen börjar på grusvägen som går parallellt med ”Mastryggen”. När grusbacken nått sitt crescendo viker man av och forcerar de sista höjdmetrarna i gräset och spurtar slutligen de sista metrarna på topplatån ivrigt påhejad av publiken. Du pustar ut och njuter av att du genomfört Göteborgs första backlopp!