Information | Göteborgs brantaste
StartNyheterAnmälanStartlistaPartners

INFORMATION

ANMÄLAN

Du anmäler dig till loppet via vår hemsida. Anmälningsvgiften beror på hur god tid innan loppet du registrerar dig: Ordinarie pris fram till 28 augusti är 300 kronor. 29 augusti till 1 september kostar det 350 kr

Anmälan på nätet är öppen till och med tisdagen den 31 augusti klockan 20.00. Därefter går det att anmäla sig på plats vid starten från och med klockan 16 på tävlingsdagen. Betalning på plats sker via swish eller i undantagsfall kontant eller faktura. Swishnummer: 123 3820339

Alla som tar sig i mål får en specialdesignad Göteborgs Brantaste-mössa från Trimtex.

VILLKOR VID ANMÄLAN

Betalning sker med kort.

Om du vill anmäla en större grupp och betala via faktura får du gärna kontakta du oss på info@goteborgsbrantaste.se

Anmälan är bindande. Vi betalar inte tillbaka anmälningsavgiften om du är förhindrad att delta i loppet. Du kan teckna avbeställningsförsäkringen Folksam Startklar som täcker din avgift om du på grund av skada eller sjukdom inte kan delta i loppet.

Fullständiga anmälningsvillkor finns att läsa innan betalningen sker vid registrering.

COVID-19

För att vi ska kunna genomföra loppet utan att riskera smittspridning behöver vi hjälp från er deltagare:

  • Tänk på att hålla avstånd i start- och målområde
  • Var noga med att sköta din handhygien
  • Stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom

TA SIG DIT

Starten går nedanför Skatåsbacken, bara ett stenkast från Welandergatans spårvagnshållplats. Målet är beläget på toppen av klassiska Brudarebacken. Se karta här för översikt. Starten är vid 1 och målet vid två.

Om du kommer med bil är det allmänna parkeringsplatser. Vill du stå nära starten väljer du Skatåsparkeringen (3) och vill du stå nära målet så väljer du parkeringen märkt (6). Vill du stå mitt emellan så väljer du parkeringarna märkta (4) eller (5).

Om du istället väljer att åka kommunalt så går du av spårvagnen vid Welandergatans hållplats (märkt 7 på kartan). Därifrån är det bara ett stenkast till starten och nummerlappsutdelningen.

NUMMERLAPPSUTDELNING

Nummerlappen hämtar du vid starten från tidigast 16.00 på tävlingsdagen.

För att få din nummerlapp räcker det med att du uppger ditt namn eller ditt startnummer.

Tänk på att hålla avstånd i kön till nummerlappsutdelningen.

STARTLISTA

Startlista kommer att publiceras på hemsidan under söndagen den 29 augusti och uppdateras på kvällen tisdagen den 31 augusti.

STARTTIDER

Första start är klockan 18.10. För att undvika trängsel längs banan sker starten i grupper. Följande gäller:

  • Startgrupp 1 (medelsnabba gruppen): Start klockan 18.10. - Startnummer 1-99 med röd bakgrund på nummerlappen.
  • Startgrupp 2 (den lite lugnare gruppen): Start klockan 18,15. Startnummer 101-200 med blå bakgrund på nummerlappen.
  • Startgrupp 3 (snabbaste gruppen): Start klockan 18,30. Startnummer 201- med vit bakgrund på nummerlappen.

STARTPROCEDUR

För att undvika trängsel sker starten i tre mindre grupper. Nästa startgrupp går in i fållan tidigast när gruppen innan har startat. Tänk på att tiden inte startar förrän du passerar startbågen.

VÄSKFÖRVARING OCH VÄSKTRANSPORT

Om du vill kan vi ta hand om din väska under tiden du springer. Lämna den vid starten så sköter vi transporten av väskan upp till målet.

PUBLIK

Det är ok att som publik följa loppet men tänk på att hålla avstånd och på att undvika trängsel! Om du vill följa loppet rekommenderar vi dig att ta dig till Bruderabackens topp. Därifrån har du utsikt över mer än halva banan och du kan följa löparna när de tar sig igenom tre av banans fyra stigningar. För dig som kommer med bil rekommenderar vi att använda parkeringarna närmast målet (se mer info under ”Ta sig dit” ovan).

TIDTAGNING

Racetimer står för tidtagningen. Tidtagningen sker genom ett chip som finns fäst på nummerlappen. Det är därför viktigt att du sätter på nummerlappen ordentligt och att du har den på under hela loppet. Observera att det är nettotiden som räknas, dvs. från att du passerar startlinjen tills att du passerar mållinjen.

BANA

Banan mäter 3,8 km. På vägen till mål skall du ta dig uppför 211 höjdmeter fördelat på 4 stigningar. Kort, intensivt och vi garanterar mjölksyra! Här kan du läsa en längre beskrivning av banan och se bansträckning samt banprofil. Underlaget är en blandning av asfalt, motionsspår, stig och gräs. Vid torrt väder kommer det att gå bra att springa i alla typer av löparskor. Vid blött underlag kan det vara bra att välja ett par skor som är mer anpassade för traillöpning för perfekt fäste.

KLASSER

Det finns två stycken individuella klasser: Män och Kvinnor.

EFTER LOPPET

Alla som tar sig till målet på toppen får en träningsmössa från Trimtex med årets Göteborgs Brantaste-motiv (värde 250 kronor). De snabbaste löparna får priser. Skulle du inte vara snabbast i mål så kanske du lyckats spurta till dig något av våra tre spurtpriser? Eller så har du kanske tur och vinner något av våra utlottade priser.

Om du vill kan du naturligtvis stanna kvar på Brudarebackens topp och njuta av Göteborgs vackraste utsikt. Men tänk på att hålla avstånd!

PRISER

Alla som tar sig till målet på toppen får en träningsmössa från Trimtex med årets Göteborgs Brantaste-motiv (värde 250 kronor).

Eftersom vi inte vill uppmuntra till mer trängsel än nödvändigt kommer vi i år inte hålla en traditionell prisutdelning. Alla pristagare kommer få sina priser i samband med/eller strax efter målgång. De tre bästa killarna respektive tjejerna får pris enligt följande:

1 plac: Presentkort Salming 2000 kr, Träningskort 6 månader på Nordic Wellness och en fri startplats till nästa år.

2 plac: Presentkort Salming 1500 kr, träningskort 3 månader på Nordic Wellness och en fri startplats till nästa år.

3 plac: Presentkort Salming 1000 kr, träningskort 3 månader på Nordic Wellness och en fri startplats till nästa år.

UTLOTTADE PRISER

Om du inte tillhör de snabbaste har du ändå chans att vinna fina priser. Utlottade priser fås direkt efter målgång.

SPURTPRISER

Förutom tävlingen om vem som är snabbast på hela den 3,8 kilometer har vi tre stycken spurtpriser:

First Hill Sprint Prize:

Priset, ett års fri träning på Nordic Wellness, vinns av den kille respektive tjej som är snabbast upp för Skatåsbacken, det vill säga från startlinjen och upp till toppen på första stigningen. Dit är det ca 600 meter och 60 höjdmeter. Perfekt för den startsnabbe! Observera att det är nettotid som gäller, dvs. att alla kan vinna oavsett startgrupp. Resultaten baseras helt och hållet på vilken tid du har från att du passerar startbågen tills att du passerar tidtagningsbågen på toppen av backen. Observera också att du har ca 30 meter flack löpning på toppen innan du är framme vid tidtagningsbågen.

Downhill Master:

Vem är snabbast nedför? Innan det är dags för sista stigningen väntar en nedförslöpning på cirka 350 meter längs med Brudarebackens liftgata. Den tjej respektive kille som är snabbast ner är vår Downhill Master och vinner ett presentkort hos Salming på 1000 kr. Perfekt för den våghalsige!

Final Climb:

Vem är bäst på att pressa ur de sista krafterna? Efter sista nedförslöpningen är det dags för en sista stigning upp till toppen. Det är bara ca 400 meter men du skall ta dig upp för 55 höjdmeter. Snabbaste kille och tjej på denna sträcka vinner Final Climb och ett presentkort på Salming på 1500 kr. Perfekt för den spurtsnabbe!

Gbg Soda - Vem tar backen?

När du kommer fram till Salming Final Climb har vår partner Gbg soda ställt ut den en back med läckra svalkande drycker för varje startgrupp. Den som tar den får den! Men då måste hen också ta med sig den upp till målet...

DEN PERFEKTA AFTERWORKEN

Göteborg Brantaste är den perfekta tävlingen att köra som en social aktivitet tillsammans med dina kollegor, inom kompisgänget/företaget eller föreningen.

Häng gärna kvar på toppen av Brudarebackens topp och dela erfarenheterna från loppet men tänk på att hålla avstånd. Alla som anmäler minst fem löpare från samma förening/företag eller kompisgäng (ni måste uppge samma lagnamn vid anmälan) får en picknickkasse efter målgång.

NAMNÄNDRING

Namnändring kan göras fram till en timme före start till en kostnad av 100 kr. Du som tar över en startplats måste kunna styrka att den andra parten går med på att lämna över sin startplats. Vill du göra namnändringen tidigare än tävlingsdagen så gör du det genom att skicka ett mejl till info@goteborgsbrantaste.se

RESULTAT

Resultatet kommer att publiceras på hemsidan efter tävlingen.

TOALETTER

Finns vid start och även i stugan nedanför backen vid målet.

OMKLÄDNING

Kom ombytt! Arrangörerna står inte för någon duschmöjlighet efter loppet men om du vill duscha på plats så kan vi rekommendera Skatås motionscentral.

Varmt välkomna!