StartAnmälanStartlistaPartners

INFORMATION

ANMÄLAN

Du anmäler dig till loppet via vår hemsida. Anmälningsvgiften beror på hur god tid innan loppet du registrerar dig: Billigast är det om du anmäler dig fram till och med den 31 maj. Då kostar det endast 199 kronor. Från och med den 1 juni och fram till och med den 25 augusti gäller ordninarie pris vilket är 299 kronor. 26 augusti fram till loppet den 31 augusti kostar det 349 kr

Anmälan på nätet är öppen till och med tisdagen den 30 augusti klockan 20.00. Därefter går det att anmäla sig på plats vid starten från och med klockan 16 på tävlingsdagen. Betalning på plats sker via swish eller i undantagsfall kontant eller faktura. Swishnummer: 123 3820339

Alla som tar sig i mål får en specialdesignad Göteborgs Brantaste-mössa från Trimtex.

VILLKOR VID ANMÄLAN

Betalning sker med kort.

Om du vill anmäla en större grupp och betala via faktura så är det möjligt men då krävs att ni är minst 10 personer.

Anmälan är bindande. Vi betalar inte tillbaka anmälningsavgiften om du är förhindrad att delta i loppet. Du kan teckna avbeställningsförsäkringen Folksam Startklar som täcker din avgift om du på grund av skada eller sjukdom inte kan delta i loppet.

Fullständiga anmälningsvillkor finns att läsa innan betalningen sker vid registrering.

TA SIG DIT

Starten går nedanför Skatåsbacken, bara ett stenkast från Welandergatans spårvagnshållplats. Målet är beläget på toppen av klassiska Brudarebacken. Se karta här för översikt. Starten är vid 1 och målet vid två.

Om du kommer med bil är det allmänna parkeringsplatser. Vill du stå nära starten väljer du Skatåsparkeringen (3) och vill du stå nära målet så väljer du parkeringen märkt (6). Vill du stå mitt emellan så väljer du parkeringarna märkta (4) eller (5).

Om du istället väljer att åka kommunalt så går du av spårvagnen vid Welandergatans hållplats (märkt 7 på kartan). Därifrån är det bara ett stenkast till starten och nummerlappsutdelningen.

NUMMERLAPPSUTDELNING

Nummerlappen hämtar du vid starten på tävlingsdagen från klockan 16 och framåt.

För att få din nummerlapp räcker det med att du uppger ditt namn eller ditt startnummer.

Tänk på att hålla avstånd i kön till nummerlappsutdelningen.

STARTLISTA

Startlista kommer att publiceras på hemsidan på kvällen tisdagen den 30 augusti.

STARTTIDER

Första start är klockan 18.10. För att undvika trängsel längs banan sker starten i grupper.

Startgrupp (blå) för de som angett att de springer 5 km mellan 20-25 min: Start klockan 18,10. Startnummer 1-200 med blå bakgrund på nummerlappen.

Startgrupp (röd) för de som angett att de springer 5 km på över 25 min: Start klockan 18,15. Startnummer 201-400 med röd bakgrund på nummerlappen.

Startgrupp vit (snabbaste gruppen) för de som har angett att de springer 5 km snabbare än 20 min: Start klockan 18,30. Startnummer 401-600 med vit bakgrund på nummerlappen.

STARTPROCEDUR Samling i startfållan 5 min innan start.

VÄSKFÖRVARING OCH VÄSKTRANSPORT

Om du vill kan vi ta hand om din väska under tiden du springer. Lämna den vid starten så sköter vi transporten av väskan upp till målet.

PUBLIK

Om du vill följa loppet rekommenderar vi dig att ta dig till Bruderabackens topp. Därifrån har du utsikt över mer än halva banan och du kan följa löparna när de tar sig igenom tre av banans fyra stigningar. För dig som kommer med bil rekommenderar vi att använda parkeringarna närmast målet (se mer info under ”Ta sig dit” ovan).

TIDTAGNING

Racetimer står för tidtagningen. Tidtagningen sker genom ett chip som finns fäst på nummerlappen. Det är därför viktigt att du sätter på nummerlappen ordentligt och att du har den på under hela loppet. Observera att det är nettotiden som räknas, dvs. från att du passerar startlinjen tills att du passerar mållinjen.

BANA

Banan mäter 3,8 km. På vägen till mål skall du ta dig uppför 211 höjdmeter fördelat på 4 stigningar. Kort, intensivt och vi garanterar mjölksyra! Här kan du läsa en längre beskrivning av banan och se bansträckning samt banprofil. Underlaget är en blandning av asfalt, motionsspår, stig och gräs. Vid torrt väder kommer det att gå bra att springa i alla typer av löparskor. Vid blött underlag kan det vara bra att välja ett par skor som är mer anpassade för traillöpning för perfekt fäste.

KLASSER

Det finns två stycken individuella klasser: Män och Kvinnor.

EFTER LOPPET

Alla som tar sig till målet på toppen får en träningsmössa från Trimtex med årets Göteborgs Brantaste-motiv (värde 250 kronor). De snabbaste löparna får priser. Skulle du inte vara snabbast i mål så kanske du lyckats spurta till dig något av våra tre spurtpriser? Eller så har du kanske tur och vinner något av våra utlottade priser.

Om du vill kan du naturligtvis stanna kvar på Brudarebackens topp och njuta av Göteborgs vackraste utsikt.

PRISER

Alla som tar sig till målet på toppen får en träningsmössa från Trimtex med årets Göteborgs Brantaste-motiv (värde 250 kronor).

Dessutom kommer vi att efter loppet dela ut fina priser från våra partners till de till de 3 främsta kvinnorna respektive männen. Priserna kommer från vara prispartners: Mareld pro lightning, Salming och Nordic Wellness.

UTLOTTADE PRISER

Om du inte tillhör de snabbaste har du ändå chans att vinna fina priser. Utlottade priser fås direkt efter målgång.

SPURTPRISER

Förutom tävlingen om vem som är snabbast på hela den 3,8 kilometer har vi tre stycken spurtpriser:

Nordic Wellnes First Hill Sprint Prize:

Priset, ett träningskort på Nordic Wellness, vinns av den kille respektive tjej som är snabbast upp för Skatåsbacken, det vill säga från startlinjen och upp till toppen på första stigningen. Dit är det cirka 600 meter och 60 höjdmeter. Perfekt för den startsnabbe!

Observera att det är nettotid som gäller, det vill säga att alla kan vinna oavsett startgrupp. Resultaten baseras helt och hållet på vilken tid du har från att du passerar startbågen tills du passerar tidtagningsbågen på toppen av backen. Observera också att du har ca 30 meters flack löpning på toppen innan du är framme vid tidtagningsbågen.

Mareld Downhill Master:

Vem är snabbast nerför? Innan det är dags för sista stigningen väntar en nerförslöpning på cirka 350 meter längs med Brudarebackens liftgata. Den som är snabbast ner är vår Downhill Master och vinner en juste pannlampa från Mareld. Perfekt för den våghalsige!

Salming Final Climb:

Vem är bäst på att pressa ut de sista krafterna? Efter sista nerförslöpningen är det dags för en sista stigning upp till toppen. Det är bara ca 400 meter men du skall ta dig upp för 55 höjdmeter. Snabbaste kille och tjej på denna sträcka vinner Salming Final Climb och därmed också ett presentkort från Salming. Perfekt för den spurtsnabbe!

Gbg Soda - Vem tar backen?

När du kommer fram till Salming Final Climb har vår partner Gbg soda ställt ut den en back med läckra svalkande drycker för varje startgrupp. Den som tar den får den! Men då måste hen också ta med sig den upp till målet...

DEN PERFEKTA AFTERWORKEN

Göteborg Brantaste är den perfekta tävlingen att köra som en social aktivitet tillsammans med dina kollegor, inom kompisgänget/företaget eller föreningen.

Häng gärna kvar på toppen av Brudarebackens topp och dela erfarenheterna från loppet men tänk på att hålla avstånd. Alla som anmäler minst fem löpare från samma förening/företag eller kompisgäng (ni måste uppge samma lagnamn vid anmälan) får en picknickkasse efter målgång.

NAMNÄNDRING

Namnändring kan göras fram till en timme före start till en kostnad av 100 kr. Du som tar över en startplats måste kunna styrka att den andra parten går med på att lämna över sin startplats. Vill du göra namnändringen tidigare än tävlingsdagen så gör du det genom att skicka ett mejl till info@goteborgsbrantaste.se

RESULTAT

Resultatet kommer att publiceras på hemsidan efter tävlingen.

TOALETTER

Finns vid start och även i stugan nedanför backen vid målet.

OMKLÄDNING

Kom ombytt! Arrangörerna står inte för någon duschmöjlighet efter loppet men om du vill duscha på plats så kan vi rekommendera Skatås motionscentral.

Varmt välkomna!